Treningi starševstva “Neverjetna leta”

Neverjetna leta_logotip

Treningi starševstva “Neverjetna leta” so namenjeni staršem otrok od 3. do 8. leta starosti. Za starše so brezplačni, saj program financirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Ministrstvo za zdravje.

Treningi na enostaven, razumljiv in prijazen način staršem predstavljajo veščine pozitivnega starševstva, ki vzpodbujajo otrokov kognitivni, socialni in čustveni razvoj, ter so temelj za bolj varno in zdravo odraščanje. Pozitivno starševstvo krepi vez med otrokom in starši, deluje zaščitno in izboljša že nastalo težavno vedenje otrok.

Treningi potekajo v skupini 10 do 12 staršev in obsegajo 16 srečanj. V skupini imajo starši priložnost, da v prijetnem, sodelovalnem vzdušju razvijajo nove strategije za uravnavanje vedenja svojih otrok. Delo v skupini vključuje postavljanje individualnih ciljev, igre vlog, samorefleksijo, povratne informacije s strani moderatorjev in domače aktivnosti. Moderatorja predvajata učne posnetke, ki spodbujajo razpravo v skupini, izmenjavo idej in reševanje problemov. Starši na vsakem srečanju dobijo povzetek obravnavane teme, aktivnosti, ki jih vadijo doma z otrokom in kratke zapiske z najpomembnejšimi točkami.

Popoldanske skupine imamo ob sredah od 17. do 19.30 ure v Vili Čira Čara, Poljče 32, Begunje na Gorenjskem, dopoldanske pa ob ponedeljkih dopoldan od 9. do 11.30 ure v Kriznem centru za mlade “Kresnička” v Radovljici.

Obvezne so predhodne prijave na elektronski naslov otonicar.barbara@siol.net ali zara.pleterski@gov.si oziroma na številki 051 412 567 in 04 537 14 12. Starši s seboj lahko pripeljete otroke, ki se medtem vključijo v igralne urice v Vili Čira Čara oziroma v varstvo v Kresnički.

Trenutno zbiramo prijave za naslednjo dopoldansko skupino, ki se bo začela predvidoma v marcu 2018 ter za naslednjo popoldansko skupino, ki se bo začela septembra 2018.

Več splošnih informacij o treningih najdete tudi na spletni strani www.neverjetna-leta.si.