Treningi starševstva “Neverjetna leta”

Neverjetna leta_logotip

Treningi starševstva “Neverjetna leta” so namenjeni staršem otrok od 3. do 8. leta starosti ter staršem mlajših šolarjev. Za starše so brezplačni, saj program financirata Ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti ter Ministrstvo za zdravje.

Treningi na enostaven, razumljiv in prijazen način staršem predstavljajo veščine pozitivnega starševstva, ki vzpodbujajo otrokov kognitivni, socialni in čustveni razvoj, ter so temelj za bolj varno in zdravo odraščanje. Pozitivno starševstvo krepi vez med otrokom in starši, deluje zaščitno in izboljša že nastalo težavno vedenje otrok.

Treningi potekajo v skupini 10 do 12 staršev in obsegajo 14 – 16 srečanj. V skupini imajo starši priložnost, da v prijetnem, sodelovalnem vzdušju razvijajo nove strategije za uravnavanje vedenja svojih otrok. Delo v skupini vključuje postavljanje individualnih ciljev, igre vlog, samorefleksijo, povratne informacije s strani moderatorjev in domače aktivnosti. Moderatorja predvajata učne posnetke, ki spodbujajo razpravo v skupini, izmenjavo idej in reševanje problemov. Starši na vsakem srečanju dobijo povzetek obravnavane teme, aktivnosti, ki jih vadijo doma z otrokom in kratke zapiske z najpomembnejšimi točkami.

Obvezne so predhodne prijave na elektronski naslov otonicar.barbara@siol.net ali preko spletne strani www.neverjetna-leta.si, na kateri najdete tudi veliko dodatnih informacij o programu.