Kljub starševski ljubezni, se pri vzgoji pogosto zatakne. V procesu odraščanja se lahko pojavijo težave, ki se včasih zdijo tako nepremagljive, da pozabimo, da ima vsak mladostnik v sebi potenciale za razvoj notranje moči in zaupanja vase. Včasih je zato potrebno poiskati malce drugačno pot. Mnogim mladostnikom pomaga, da se za nekaj časa umaknejo od vsega poznanega, si vzamejo čas za razmislek in za pridobivanje novih izkušenj…

S tem namenom smo leta 2003 začeli iskati slovenske družine, ki so bile za dva ali tri mesece pripravljene vzeti k sebi mlada belgijska dekleta, jim ponuditi družinsko toplino in priložnost za učenje preko izkušenj. Od prvih začetkov pred dvajsetimi leti pa do danes se je projektov udeležilo preko 150 mladostnikov, sodelovali pa smo z več kot dvajsetimi slovenskimi družinami in posamezniki. Na začetku samo dekleta, od leta 2011 naprej pa tudi fantje, so pridobivali delovne izkušnje in krepili svojo samozavest preko različnih opravil na kmetijah ter pomagali pri skrbi za mlajše otroke.

Po dveh desetletjih pozitivnih izkušenj in ob naraščanju potrebe po tovrstnih projektih želimo k sodelovanju povabiti nove družine ali posameznike, ki čutijo, da lahko za nekaj tednov odprejo vrata svojega doma mlademu dekletu ali fantu in ponudijo toplino ter možnost, da se nekaj novega nauči. Zaželjeno je, da so to družine, ki imajo konkretno delo, pri katerem jim pride prav nekaj pomoči mladih rok, pa čeprav neizkušenih.

Več informacij vam bomo z veseljem posredovali na spodnjih kontaktnih naslovih:

ZAVOD MANIPURA                                                         WINGERDBLOEI vzw.

Mlaka 2a                                                                         Waterbaan 153

4275 Begunje na Gorenjskem                                       2100 Deurne

051 412 567 – Barbara Otoničar                                   +32 32 355 523

051 412 568 – Henk  Persyn                                          www.wingerdbloei.be

otonicar.barbara@siol.net

henk_persyn@yahoo.com                                              info@wingerdbloei.be