Medkulturno učenje za mlade

Enkrat mesečno izvajamo medkulturne delavnice v naravi na različnih lokacijah in z različnimi skupinami mladih. Mladi iz Slovenije skupaj s prostovoljci Evropske solidarnostne enote iz različnih držav, ki jih gostimo v našem zavodu, v robinzonskem stilu, to je preko motivacijsko privlačnih aktivnosti na prostem, spoznavajo medkulturne podobnosti in razlike, vrednost neformalnega učenja in mednarodnih učnih mobilnosti. Poudarek je na spoznavanju potencialov, ki jih mednarodne mobilnosti prinašajo za osebni razvoj, za krepitev raznovrstnih kompetenc, za pridobivanje delovnih izkušenj, za neformalno učenje tujih jezikov ter za krepitev samozavesti.

Izvajanje delavnic finančno omogočajo:

Avgust 2020: 2 delavnici na Ribenskem bajerju

Ker je bilo vroče, smo se hoteli zabavati ob vodi. Adam in Merci iz Madžarske, Lieselotte iz Belgije, Patricija iz Litve, Joonas iz Estonije ter Laura, Riccardo in Angeliana iz Italije so pripravili zabaven program medkulturnega učenja najprej za skupino mladih, ki obiskujejo mladinski klub Garaža, nato pa še za mlade iz programa PUM-O Radovljica.

Preko iger, kviza in plesa se je mladina naučila marsikaj novega o državah naših prostovoljcev, predvsem pa so se spletla nova prijateljstva in motivacija za udeležbo v mednarodnih mobilnostih.